Логістика в Україні

Логістика в Україні

Фахівці відзначають виняткову перспективу розвитку логістичних послуг в Україні.

Для більш зрозумілого аналізу даного ринку, доцільно буде розділити його на дві складові: складський рух і транспортування вантажів. Найбільш популярними послугами логістики залишаються внутрішня доставка, складування і контрактний вид логістики.

Транспортні послуги роблять вагомий внесок у розвиток економіки України (із 1316 млрд грн. ВВП за 2011р. 130 млрд грн. - принесла галузь транспорту). Велика частина всіх перевезень у країні виконується за допомогою автотранспорту; друге місце за обсягами перевезених вантажів займає залізниця; третє - трубопроводи (за даними держкомстату).

В Україні досить динамічно розвивається і складська логістика - держава нарощує складські площі, а головне - дані площі повністю відповідають всім світовим стандартам якості. Тобто ринок стабільно збільшує загальну кількість складських м2, при цьому піднімаючи якість пропозицій. На даному ринку постійно з'являються нові пропозиції, і в перспективі він зможе перевищити докризові показники. Важливо те, що при специфіці державної політики ціни зовсім несуттєво різняться з цінами європейських держав.